Over ons

In het landelijke Vlaams Brabantse Outgaarden een deelgemeente van Hoegaarden, in de schaduw van de kerktoren ontstond "Two hands together" uit de liefde en passie voor onze Border collies. Zij maken deel uit van het gezin en samen zijn we fanatiek bezig met onze passie.

 

Die passie is het verbeteren van het ras door steeds lang op voorhand de reu te selecteren. Wij hebben er bewust voor gekozen om zelf enkel teefjes te houden.

 

De reu wordt geselecteerd op basis van corresponderende eigenschappen. Op die manier hebben de pups nog betere karaktereigenschappen en hebben ze steeds een sterke lichaamsbouw en een zacht karakter maar zijn ze ook nog steeds speels, mooi en ook volgzaam.

 

Wij hebben een vaste dierenarts die ons begeleid en we worden bijgestaan door de Koninklijke Maatschappij Sint Hubertus (KKUSH). Wij volgen ook strikt alle richtlijnen zodat onze puppies steeds in de beste gezondheid verkeren.

 

De socialisatie van de puppies is het belangrijkste om een mentaal gezonde hond te hebben. De socialisatie gebeurt al vanaf de geboorte.

De eerste 2 weken blijven de pups in de werpkist in onze slaapkamer. Daarna verhuizen ze naar een speciaal ingericht puppyhuis in onze living .

 

Ze leren snel bij door dat we ze leren omgaan met allerlei geluiden zoals donder, bliksem, vuurwerk, een rijdende trein ,de grasmachine, boormachines enz ...

Al van in het begin worden ze opgepakt en geknuffelt, zodat ze dit gewoon worden en ze op die manier leren omgaan met volwassenen en kinderen.

 

We volgen ook steeds een strikte agenda als wij potentieƫle eigenaars over de vloer krijgen. Tijdens verschillende bezoekdagen kunnen de nieuwe eigenaars kennismaken met hun nieuw gezinslid. Als de pups 8 weken oud zijn, is het tijd om naar hun nieuwe thuis te gaan.

We houden steeds meer als een jaar kontakt met de eigenaars zodat we ze kunnen helpen bij vragen over de opvoeding,... .

 

We hopen dat onze manier van omgaan met onze border collies, de toekomstige eigenaars helpen om een juiste pup te kiezen.

 

Lucia en Philip

De typische wegen in ons dorpje

De puppyruimte in de slaapkamer

Lucia & Philip

Copyright@ Border Collies Two hands together